Svenska Akademiens logotyp

Svenska Akademiens pressinformation

Välkommen till Svenska Akademiens pressrum. Här finns information till press samlat.
Har du frågor eller vill prenumerera på pressmeddelanden, kontakta oss på pressinfo@svenskaakademien.se

Pressansvarig
Louise Hedberg  
louise.hedberg@svenskaakademien.se
08-555 125 02

För pressackreditering, kontakta 
Nina Grapne  
nina.grapne@svenskaakademien.se
08-555 125 03

Ladda ner pressbilder

Ladda ner logotyp

Pressarkiv

Svenska Akademiens svensklärarpris 2014

2014-05-22

Svenska Akademien har utsett Ingela Henrikson, Malin Larsson och Brita Malmcrona till mottagare av Svenska Akademiens svensklärarpris 2014.

Priset, som instiftades 1987, tilldelas lärare som genom sin gärning har stimulerat intresset hos unga människor för svenska språket och litteraturen. De senaste årens mottagare av priset har varit 2011 Lisa Högberg, Kristina Magnér och Britta Stensson, 2012 Anders Bernersson, Kajsa Hedlund och Anna Kaya samt 2013 Theres Brännmark, Marie Trapp och Björn Westerström. Prisbeloppet är 50 000 kronor vardera.

Priset kommer att överlämnas vid en ceremoni i Svenska Akademiens monter på Bok & Bibliotek i Göteborg lördagen den 27 september.

Ingela Henrikson är grundskollärare i bland annat svenska och tjänstgör vid högstadiet i årskurserna 7-9 vid Centralskolan i Övertorneå i Övertorneå kommun.

Malin Larsson är grundskollärare och specialpedagog och undervisar på högstadiet i årskurserna 7-9 i svenska och svenska som andraspråk. Hon är verksam vid Alviksskolan i Bromma, Stockholms kommun.

Brita Malmcrona är gymnasielärare i svenska och engelska och tjänstgör vid Öckerö seglande gymnasieskola i Öckerö kommun.